Start Adfærdsbehandling og rådgivning Artikler & træningstips Hundeforum Fotos Se de seneste nyheder!
 
Links:

Se flere adfærdsbehandlere her.

Basse - Dansk svensk gårdhund - klik på billedet for at se det i stort format.
Basse har gået til træning hos Hanne Maria.

Klik på billedet for at se det i stort format
Træt Berner Sennen efter fri leg til træningen.


Thomas er blevet en skøn og rolig hund.
 
 
Adfærdsbehandling og rådgivning

 

  • Splitter din hund huset ad, når den skal være alene?
  • Vælter den gæsterne omkuld, når de kommer på besøg?
  • Knurre din hund over madskålen eller af familiemedlemmer?
  • Eller synes du 'bare', det er svært og giver mange bekymringer at få en hvalp i huset?

     

Af og til oplever hundeejere, at de står over for et problem med deres hund, som de ikke selv kan løse. Og med mere end 11.000 hunde, som aflives hvert år på grund af adfærdsproblemer, er hundeproblemer temmelig udbredte. Så du er bestemt ikke alene om at synes, at det af og til er svært at have hund. Mange - også erfarne - hundeejere må ty til at få råd og vejledning om, hvordan de skal takle et bestemt problem.

Også nye hvalpe-ejere kan have stor glæde af at få vejledning om, hvordan de får en god start med deres hvalp. For når det kommer til 'hundeeksperter', så findes de i rigt mål i hele samfundet. Venner, familier, kollegaer, ja endda fremmede på gaden står i kø for at rådgive om, hvordan du skal omgås din hvalp. Læs mere .

På disse sider kan du læse om, hvad jeg tilbyder inden for adfærdsbehandling og -rådgivning. Men du finder også en liste over andre adfærdsbehandlere i Danmark, ligesom jeg under 'Vælg behandler' forsøger at give dig nogle retningslinier for, hvordan du finder frem til en god adfærdsbehandler. 


Sådan arbejder jeg med adfærdsbehandling

Ved adfærdsbehandling er det nødvendigt at se hunden i hundens eget miljø. Jeg løser ikke adfærdsproblemer i telefonen, da der kan være tale om andre faktorer end dem, der umiddelbart er synlige, og derfor er risikoen for fejlbehandling stor.

Jeg samarbejder med dyrlæger, kiropraktor, og kranio sarkral terapeut, da adfærdsproblemer kan skyldes fysiologiske ting som allergi, smerter, hormonelle problemer mm. Derfor kan det være, at jeg anbefaler, at hunden bliver undersøgt af en dyrlæge, inden jeg ser den.   

Det vigtige samspil
Behandling foregår altid i hundens hjem, da det er her, jeg har mulighed for at få det mest autentiske billede af hunden og af hund og ejers samspil. Det er en meget vigtig del af mit arbejde med adfærdsbehandling, da det ikke kun er hunden, der skal ændre sin adfærd, men også familien som sådan. Hunden lever ikke i vakuum, men sammen med sin familie, og det omkringliggende samfund. Derfor er det vigtigt at kikke på familien som en helhed og ikke tage hunden ud af sammenhængen og bare behandle den.  

Søg hjælp i tide
Jo før et adfærdsproblem behandles, jo større er chancen for, at det bliver løst. Men uanset hvad, så tager det tid at ændre adfærd både for hunde og mennesker. Derfor er tålmodighed og vedholdenhed nøgleord i en vellykket adfærdsbehandling. Jo større indsats ejeren gør, jo bedre og hurtigere resultat.  

Et behandlingsforløb ser typisk sådan ud: 

 

  • Besøg i hjemmet, hvor ejeren beskriver problemet, og jeg møder hunden.
  • Jeg skriver et behandlingsprogram og sender det inden for 10 dage.
  • telefon opfølgning inden for en måned.
  • Eventuelt opfølgende besøg


 

Andre adfærdsbehandlere

Se listen med flere adfærdsbehandlere her

Gode træningspladser

Se listen med flere gode træningspladser her

Artikler

Adfærd

Adfærdsproblem

 
  Start | Adfærd | Artikler | Forum | Fotos | Nyheder (c) Hundeskolen Trofast 2008